NLingenieurs reikt award ’De Vernufteling’ en ’De Wimpel’ uit

Flowtack van Royal HaskoningDHV won dit jaar 'De Vernufteling'-award en 'De Wimpel' (een prijs die slechts om de vijf jaar uitgereikt wordt) ging naar de Dutch Design Foundation.

Trefwoorden: #De Vernufteling, #De Wimpel, #Dutch Design Foundation, #Flowtack, #ingenieurs, #ingenieursvereniging, #NLingenieurs, #RoyalHaskoning DHV

Lees verder

Nieuws

( Foto: NLingenieurs )

ENIGNEERINGNET.NL - NLingenieurs, de Nederlandse branchevereniging van advies -, management - en ingenieursbureaus, vierde dit jaar zijn 100-jarig jubileum. Tijdens dit jubileumfeest vond ook de uitreiking van De Vernufteling en De Wimpel plaats.

De Vernufteling is een prijs voor het meest innovatieve project in de branche. Maar, wat is nu eigenlijk het vernuft van een gebouw, brug (3D geprint), fietsverbinding, sluis of haven? Wat is de techniek achter het project? Welke, technische, oplossing biedt het project de samenleving? Wil een project meedingen dan moet de inzending economisch en maatschappelijk belang hebben en natuurlijk vernuft uitstralen. Deze prijs wordt al sinds 2005 door NLingenieurs uitgereikt.

Dit jaar voldeden maar liefst 17 inzendingen aan de criteria. 3 inzendingen werden door de jury genomineerd om in aanmerking te komen voor de eerste prijs: De Vernufteling. 'Flowtack' van Royal HaskoningDHV werd door de jury tot winnaar uitgeroepen. 'Proefbelasting van bruggen' van Iv-Infra en 'Funderen op Rubber' van Bouwadviesbureau Strackee waren de andere genomineerden. De publieksprijs (verkozen uit alle 17 inzendingen) werd toegekend aan ‘Aardappelfabriek verwarmt zwembad met riothermie’ ingezonden door Tauw.

Iedere 5 jaar zet NLingenieurs ook een organisatie of persoon in de spotlights die een positieve invloed heeft gehad op de branche, het vakgebied van ingenieursbureaus en Nederland in algemenere zin. In 2012 heeft het VPRO tv-programma ‘Nederland van boven’ De Wimpel in ontvangst mogen nemen.

De Wimpel 2017 werd uitgereikt aan de Dutch Design Foundation, bekend door de organisatie van de Dutch Design Week. Afgelopen week was de 2017 editie van de Dutch Design Week en ook nu weer werd techniek dominant, maar toch op een toegankelijke manier overgebracht op de burger.