Blockchain en machine learning zullen digitale landschap veranderen

Dimension Data publiceerde onlangs haar belangrijkste IT-vooruitzichten voor 2018. Blockchain, AI, machine learning, virtuele en augemented reality zullen het digitale landschap hervormen.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #augmented reality, #Blockchain, #Dimension Data, #ICT, #Internet of Things, #IoT, #robotics, #virtual reality

Lees verder

nieuws

( Foto: Dimension Data )

ENGINEERINGNET.BE - De belangrijkste trend die Dimension Data voorspelt, is de adoptie van blockchain en het enorme potentieel dat de technologie biedt voor transformatie en disruptie in verschillende toepassingen.

Philippe Urbain, Solutions Director bij Dimension Data in België: “Dit jaar konden we zien hoe kapitaalmarkten in de VS, Japan en Europa de overgang maakten naar Blockchain-platformen. Opvallend, aangezien het gaat om een conservatie sector die zich altijd aan de regels houdt.”

Dat blockchain het favoriete platform is van cybercriminelen, toont aan hoe veilig de aanpak is van de gedecentraliseerde, open, peer-to-peer database. Blockchain heeft het potentieel om cybersecurity volledig te hervormen, maar dan moet de industrie daar eerst mee in het reine komen.

Urbain ziet twee belangrijke toepassingen voor Blockchain in 2018: het transporteren van alle gegevens die worden verzameld via het Internet of Things (IoT) en beveiliging van low-cost IoT eindpunten.


Twee andere interessante trends zijn:

  1. De toename van nieuwe draadloze technologieën die IoT ondersteunen en ons een stap dichter brengen bij permanente connectiviteit. Voorbeelden zijn 5G, Gbps WiFi, nieuwe besturing, virtuele beacons, en radiosignalen die weinig verbruiken en ver reiken.
  2. De digitale fight-back van bepaalde gevestigde spelers. Gevestigde bedrijven die zichzelf hebben omgevormd tot een digitaal bedrijf, hun architectuur moderniseerden en hoge niveaus van automatisatie hebben geïntegreerd in hun manier van werken, kunnen kansen grijpen om marktaandeel te heroveren in 2018. Vooral omdat er steeds meer cloudgebaseerde startups zelf worden gedisrupt in bepaalde sectoren.