• 18/01/2012

XPE Engineering bekroont kandidaat 'Ingenieur van het jaar' - bedrijfsblog

Patrick Debeuf werkt voor 'De Lijn', Vlaamse Vervoersmaatschappij. Gedurende 1 jaar heeft hij aan een project gewerkt om de ventilatie en verwarming van hermelijntrams te optimaliseren.

Lees verder

Productnieuws

Gemiddeld liggen tramhaltes op 300 meter afstand van elkaar, waarbij meestal n of meerdere deuren worden geopend en de opgewarmde lucht de tram alweer verlaat.

Patrick heeft het voorstel gelanceerd om n hermelijn uit te rusten met zeer veel meetapparatuur en deze een jaar te laten loggen: elektrische stromen, spanningen, drukken, temperaturen, GPS enz. Met deze meettram hebben ze gexperimenteerd met de verwarming en de ventilatie en konden ze onmiddellijk de impact op het energieverbruik nagaan.

Op 40 hermelijnen in Gent werden al meerdere aanpassingen doorgevoerd. In 2012 worden de overige trams in Antwerpen en Oostende aangepakt.
Na sanering zorgt elke hermelijntram voor een vermindering van de CO2-productie van 10 ton per jaar.

Patrick Debeuf wordt met dit project de volgende genomineerde voor Ingenieur van het Jaar. Ingenieur van het Jaar is een verkiezing georganiseerd door selectiekantoor XPE Engineering & ICT dat hiermee het knelpuntberoep van ingenieur extra in de kijker plaatst en aantrekkelijker wil maken voor jonge studenten.

Dinsdag, 31 januari 2012 om 13u30 wordt Patrick Debeuf in de bloemetjes gezet. De overhandiging van de award een iPad 2 - vindt plaats bij De Lijn Oost-Vlaanderen, Brusselsesteenweg 361, 9050 Gentbrugge. Tegelijkertijd dingt Patrick met deze nominatie mee naar de felbegeerde titel van Ingenieur van het Jaar, die in 2012 toegekend wordt na een beoordeling door een gespecialiseerde jury. Meer informatie hierover op www.ingenieurvanhetjaar.be.

Wenst u meer te vernemen over het project van Patrick Debeuf en over de projecten van ander ingenieurstalent in het kader van Ingenieur van het Jaar, dan bent u van harte welkom op de prijsuitreiking dinsdag, 31 januari 2012 bij De Lijn Oost-Vlaanderen.


Meer informatie
www.ingenieurvanhetjaar.be
ingenieurvanhetjaar@xpe-group.com
www.xpe-group.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
XPE Engineering & ICTBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.