Drie projecten strijden om de Medische Inspirator Prijs

Het gaat om de volgende innovaties: een tool om mantelzorgers te helpen om te gaan met hun demente naaste, een slimme zelftest voor adem en een draagbaar infuus.

Trefwoorden: #dementie, #mantelzorg, #Medische Inspirator Prijs, #zelftest, #ZonMW

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - ZonMw )

ENGINEERINGNET.NL - De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënten en onderzoekers die het beste projectplan hebben voor de ontwikkeling van een medisch product. De behoefte van de patiënten of zorgverleners staat centraal.

Uit de inzendingen zijn drie projecten genomineerd door een jury, waar tot 20 november (12.00 uur) op kan worden gestemd. De winnaar ontvangt een prijs van 75.000 euro. Dit wordt 23 november bekend gemaakt.

Het gaat om de volgende projecten:

  1. Onderzoeker Lizzy Boots (MUMC) en mantelzorger Jenny Tillie-Hecker:
    De cursus Partner in Balans helpt mantelzorgers om te gaan met onzekerheden en vragen na een diagnose dementie. Met deze prijs willen we Partner in Balans beschikbaar maken voor partners en naasten in heel Nederland. Iedereen verdient het om in balans te zijn! Helpt u ons mee om dit mogelijk te maken?
  2. Onderzoeker en huisarts Erik Bischoff (Radboudumc) en patiënt Joep Fleuren:
    Als je de chronische longziekte COPD hebt, kan een longaanval je zo benauwd maken dat ziekenhuisopname nodig is. Met onze slimme zelftest kun je op tijd een longaanval herkennen en daarop reageren. Zo kun je ziekenhuisopname voorkomen. Als wij winnen, kunnen we onze zelftest verder ontwikkelen voor alle COPD patiënten.
  3. Onderzoeker Bart Verkerke (UMCG) en patiënt Dave Keizer:
    Wij ontwikkelen een draagbaar infuus, waardoor patiënten zonder infuuspaal vrij door het ziekenhuis kunnen bewegen. Beweging is tijdens de ziekenhuisopname essentieel. Patiënten herstellen sneller en kunnen eerder uit het ziekenhuis. Het belangrijkste is dat patiënten zich minder patiënt zullen voelen. Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?