Aanzienlijke stijging bezoekersaantal voor derde editie Prototyping

De derde editie van Prototyping klokte af op net geen 2.500 bezoekers (2.494) of een stijging van 22,70%. Kortrijk Xpo organiseert dit event samen Howest - Industrial Design Center.

Trefwoorden: #additive manufacturing, #Augmented Reality, #Kortrijk Xpo, #netwerkevent, #Prototyping, #Virtual Reality

Lees verder

nieuws

( Foto: Kortrijk Xpo )

ENGINEERINGNET.BE - Exhibition Manager Annick Pycarelle: “Een stijging met 22,70% in het aantal bezoekers ten opzichte van 2016 bewijst dat Prototyping zijn plaats in de markt veroverd heeft.”

Vooraf was niet enkel heel wat werk gemaakt van het aanbod zelf, maar ook van diverse randmanifestaties. Dit aanvullende programma ging niet louter om het tonen van het marktaanbod, maar minstens evenzeer om het bredere duiden daarvan.

Eén van de blikvangers was de materialententoonstelling van Materia. Materia, een Nederlands instituut dat wereldwijd naam en faam geniet op het vlak van materiaalinnovatie, stelde 96 materialen en 10 mock-ups in groter formaat tentoon op een monumentale ‘catwalk’ van verbluffende materialen.

Daarnaast kon men zijn hart ophalen aan tal van andere zaken. Zeer gesmaakt waren, bijvoorbeeld, de demo’s in de VR & AR-hoek. Uiterst inspirerend was tevens de Belgische première van de ‘Family of the future demonstrator’, een zeer druk bezocht avondevent waarmee de eerste beursdag werd afgesloten.

Dit lokte tal van richtinggevende spelers uit de additive manufacturing, die geboeid luisterden naar wat onder meer de CEO van Materialise, Fried Vancraen, te vertellen had over co-creatie. Tegelijkertijd stelde Dirk Torfs, CEO van Flanders Make, dat Family of the future een zeer mooi voorbeeld is van de sterke digitale transformatie van de maakindustrie in ons land.

Pycarelle: “De doelstelling van het Family-project, een initiatief van Flam3D, is het tonen van toepassingen van diverse en gecombineerde 3D printtechnieken. De nadruk ligt daarbij vooral op het feit dat enkel zinvolle toepassingen 3D printen succesvol maken.”

Bij de seminars gingen de effectieve ‘case studies’ dan weer met de meeste aandacht lopen. Er was onder meer de Materialise-presentatie van de case Volvo Cars. Dit verduidelijkte hoe Volvo zijn assemblage verbeterde dankzij 3D printen. Andere hoogvliegers waren op hun beurt presentaties van Decathlon / B’Twin en Procter & Gamble.

Bart Grimonprez, Howest: “Dit bijzondere concept met zijn doorloopstanden zorgt voor een zelden geziene openheid en toegankelijkheid, waardoor het event bijzonder uitnodigend is.”

Vanwege dit groot succes legde de organisatie de datum vast van de volgende editie op 7 en 8 november 2018.