Charleroi opent nieuwe village voor tech startups

Co.Station Belgium en SambreInvest hebben een akkoord bereikt in verband met de opening van een nieuwe village voor startende tech ondernemingen in Charleroi.

Trefwoorden: #Charleroi, #Co.Station, #SambreInvest, #scale up, #starter, #startup, #tech starter

Lees verder

Techniek

( Foto: convisum / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - Beide ondernemingen ondersteunen via dit initiatief de doelstelling om een ambitieuzer ondernemersklimaat te ontwikkelen en om innoverende tech startups te ontvangen die op zoek zijn naar huisvesting en/of coaching.

In België behoort Co.Station tot één van de spelers die externe innovatie stimuleren samen met verschillende aandeelhouders. Het bedrijf heeft een diverse en goed ontwikkelde community van startups en scaleups, een solide reputatie wat betreft het beheer van villagtes voor startups en een gedegen ervaring in de organisatie van innovatieprogramma’s.

Na het succes in Brussel en Gent was het vanzelfsprekend dat er ook werd uitgekeken naar andere steden. De keuze voor Charleroi, een dynamische stad in ontwikkeling, is dan ook logisch.

Wouter Remaut, CEO bij Co.Station Belgium : “SambreInvest is verankerd in het lokale ecosysteem en is dan ook de perfecte partner voor dit initiatief. De opening van een startup-village in Charleroi betekent een versterking van ons netwerk en onze banden met onze grote tech startup en scaleup community.”

Anne Prignon, CEO bij Sambrinvest : “Dit project is het resultaat van een strategische stap die twee jaar geleden werd gezet met als doel tech startups aan te trekken om zich in onze regio te vestigen en hen te ondersteunen in hun groei.”