Succesvolle testen met onbemand luchtverkeer in Malawi

Eerder deze maand activeerde Unifly, samen met Unicef, uAvionix en Virginia Tech, het eerste systeem voor het beheer van onbemand verkeer (UTM) op Afrikaanse bodem.

Trefwoorden: #drone, #uAvionix, #Unicef, #Unifly, #Unmanned Traffic Management, #UTM, #Virginia Tech

Lees verder

Techniek

( Foto: screen Vimeo - Unifly )

ENGINEERINGNET.BE - Als onderdeel van Unicef's nieuwe Humanitaire Drone Testing Corridor bij Kasungu Aerodrome in Malawi werkte Unifly er samen met Unicef, uAvionix en Virginia Tech om droneverkeer een stapje dichter bij de realiteit te brengen.

Marc Coen van Unifly bezocht het testcentrum en zette het systeem op. Coen: "Het doel van het testcentrum is tweeledig. Enerzijds is het de bedoeling om bedrijven in staat te stellen dronetoepassingen uit te testen in de zware Afrikaanse omstandigheden. Anderzijds is het een kenniscentrum om zo dronetechnologie bereikbaar te maken voor lokale ingenieurs."

Bij de eerste testen brachten drones bloedstalen over van de lokale gemeenschap naar een medisch centrum een eind verderop. De omstandigheden van de test waren moeilijk, elektriciteit en internet vielen namelijk regelmatig uit.

Unifly zette er een UTM (Unmanned Traffic Management) systeem op voor veilige visualisatie en beheer van het droneverkeer. uAvionix verzorgde de tracker om de vlucht buiten het gezichtsveld (beyond visual line of sight) te kunnen laten doorgaan. Medewerkers van Virginia Tech leerden plaatselijke studenten dan weer hoe de drones te bouwen en te onderhouden.

Ondanks de moeilijke omstandigheden was de autonome vlucht buiten het gezichtsveld een succes.