Investeringen met 5% gestegen in september

Het CBS meldt dat in september het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,7 procent groter dan in september van vorig jaar. De stijging is kleiner dan een maand eerder.

Trefwoorden: #CBS, #investering, #statistieken

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.NL - In september is vooral meer geïnvesteerd in woningen, vliegtuigen, machines en personenauto’s.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. September 2017 heeft een werkdag minder dan september 2016. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in november gunstiger dan in september.

CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten.

De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in november gunstiger dan in september volgens de CBS investeringsradar. Zo was de stijging van de aandelenkoersen op jaarbasis in de radar van november groter dan in die van september.

Ook verbeterde het oordeel van de Nederlandse ondernemers in de industrie over hun orderportefeuille.


(bron en infographic: CBS)

De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.