Avery Dennison draait op groene stroom

Avery Dennison stelde zijn terrein ter beschikking van energieproducent Eneco, die in de industriezone in Turnhout twee windturbines bouwde. De fabriek draait vanaf nu op groene stroom.

Trefwoorden: #Avery Dennison, #CO2 uitstoot, #Eneco, #groene energie, #windenergie, #windmolen, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.BE - De windturbine van Avery Dennison wekt genoeg energie op voor één derde van het elektriciteitsverbruik van het productiebedrijf.

Met de investering bespaart het bedrijf 2.300 ton CO2 per jaar. De productiesite verbruikt namelijk zowat 15 GWh per jaar.

Om die energie op een zo groen mogelijke manier te produceren, werd samengewerkt met duurzame energieproducent Eneco. Dat resulteerde in concrete plannen voor twee nieuwe windturbines in Turnhout, die de voorbije maanden werden gebouwd.

Eén ervan staat op de terreinen van Avery Dennison zelf, de andere op het terrein van Bolckmans. Vandaag zijn de turbines officieel in gebruik genomen en kan de productielijn van Avery Dennison draaien op groene en lokaal geproduceerde energie. Op jaarbasis zijn deze nieuwe windturbines goed voor 10 GWh groene stroom.

In hun fabriek aan de E34 werken momenteel ongeveer vierhonderd mensen.