Innofest wint de European Enterprise Promotion Award

Het bedrijf zet festivals in als living labs voor innovatie, waar ondernemers, start-ups en studenten snel hun innovatieve ideeën en prototypes kunnen testen.

Trefwoorden: #European Enterprise Promotion Award, #Innofest, #innovatie, #innovatieve ideeën, #living labs, #ondernemers, #prototypes, #start-ups, #studenten

Lees verder

Techniek

( Foto: © European Commission )

ENGINEERINGNET.NL - De Nederlandse finalist Innofest heeft bij de European Enterprise Promotion Award-uitreiking in Tallinn, gelegen in Estland, de Grand Jury prize gewonnen.

De internationale jury was unaniem en noemde de inzending 'een zeer vernieuwend en creatief initiatief.' Het initiatief is een voorbeeld voor Europa omdat het goed toe te passen is in andere landen.

Directeur Anna van Nunen van Innofest haalde de prijs op in de Estse hoofdstad Tallinn. Verrast, maar vooral heel trots. "Na 2 jaar heel hard werken voor iets waar mensen in het begin hun twijfels bij hadden is dit een enorme pluim op ons werk. Dit is een gigantische steun vanuit de EU."

Innofest zet festivals in als living labs voor innovatie. Ondernemers, start-ups en studenten kunnen snel hun innovatieve ideeën en prototypes testen binnen de veilige en meetbare omgeving van het festival. Ook kunnen ze feedback van gebruikers vragen, voordat ze hun product op de markt brengen.

Een festival kent uitdagingen op het gebied van onder andere water, voedsel, logistiek, energie en afval. De festivalbezoekers doen wat iedereen doet: ze bewegen, eten en slapen. Het feit dat er een hek om het festivalterrein staat heeft als groot voordeel dat alles meetbaar is. Dit maakt festivals een perfecte testomgeving voor ondernemers om samen te werken aan prototypes en innovaties. Bovendien bereik je een grote doelgroep: jaarlijks zijn er 23 miljoen festivalgangers in Nederland.

In twee jaar tijd heeft Innofest zo’n 120 ondernemers en 200 studenten verder geholpen door te testen op festivals en bijna 100 andere mkb-ers geïnspireerd, die meekijken achter de schermen.

Doel van de European Enterprise Promotion Award is het belonen van excellente initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De verkiezing brengt succesvolle voorbeelden van goed beleid ten aanzien van ondernemerschap voor het voetlicht en vestigt de aandacht op de belangrijke rol die lagere en regionale overheden, kennisinstellingen, scholen en mkb-ers in de samenleving spelen.