5G-Life Campus opent de deuren

Ericsson en Corda Campus lancerren de eerste 5G-Life Campus in Hasselt om innovatieve applicaties uit te testen op 5G technologieën. Deze campus wordt geconnecteerd met het Ericsson O&O-lab.

Trefwoorden: #5G, #5G life campus, #Corda Campus, #Ericsson, #Hasselt, #incubator, #startup

Lees verder

Techniek

( Foto: efks / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe 5G-Life campus biedt onderdak aan Belgische spelers om toepassingen op 5G te ontwikkelen voor industrie en maatschappij.

De 5G Life campus zal liggen op de Corda Campus, een technologiepark in een zone die operator neutraal is. De 5G Life Campus wordt volledig geconnecteerd met het onderzoeks- en ontwikkelingslabo van Ericsson in het Duitse Aken. Dat labo heeft al diverse internationale pilootprojecten rond 5G lopen.

Met deze campus wil men de Belgische industrie een testomgeving bieden. Daar kan de industrie nieuwe applicaties ontwikkelen en uittesten door gebruik te maken van de nieuwste technologieën voor de volgende generatie van mobiele netwerken.

Het eerste 5G-netwerk zal in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar zijn in België, dwz. voor de verwachte commerciële lancering van de technologie in België.