Samson opent Innovation Center in Duitsland

In het Duiste Frankfurt am Main werd het Rolf Sandvoss Innovation Center geopend. In dit gebouw van 7.000 m² bevindt zich het meest geavanceerde R&D-, test- en certificeringscentrum.

Trefwoorden: #certificeringscentrum, #development, #innovation center, #R&D centrum, #research, #Samson, #testcentrum

Lees verder

Techniek

( Foto: Samson )

ENGINEERINGNET.NL - Het centrum biedt ruimte aan meer dan 200 testopstellingen, waardoor Samson en haar gelieerde ondernemingen snel nieuwe hoogwaardige producten kunnen ontwikkelen, die voordat ze op de markt komen al voldoen aan toekomstige eisen op het gebied van test- en R&D-activiteiten. Ook klanten en partners mogen gebruikmaken van de onderzoeks- en certificeringsmogelijkheden.

In het centrum kan men terecht voor prototyping, simulatie en een verscheidenheid aan testen. Naast traditionele onderzoeksthema’s, zoals materiaalkunde, flow engineering, cryogenics, akoestiek, regeltechniek, productveiligheid en systeemintegratie, worden ook nieuwe ventieltechnologieën onderzocht, waaronder data-analyse en integratie op alle gangbare systemen.

Het Innovation Center is gericht op de digitale transformatie van de producten. Het is dan ook uitgerust met complexe installatietechnieken en een geavanceerde digitale infrastructuur.

Hierdoor biedt het een breed scala aan testen, procesmedia, procesomstandigheden en toepassingsgebieden. Daarnaast vormt het centrum de ideale basis voor het onderzoeken, ontwikkelen en testen van producten voor Industrie 4.0-omgevingen.