Alcorta realiseert volledige traceerbaarheid van auto-onderdelen

Producent van auto-onderdelen Alcorta Forging Group heeft op efficiënte wijze traceerbaarheid op itemniveau gerealiseerd en beschikt over volledige supply chain-visibiliteit.

Trefwoorden: #Alcorta Forging Group, #auto-onderdelen, #serialisatie, #traceerbaarheid, #traceren, #tracking, #Zetes

Lees verder

Techniek

( Foto: Alcorta )

ENGINEERINGNET.BE - Alcorta kon dit realiseren dankzij een serialisatie- en traceerbaarheidsoplossing van Zetes. Bovendien kan het bedrijf nu direct reageren op vragen en incidenten en de retourlogistiek efficiënter beheren.

Om zijn productieproces volledig onder controle te krijgen, was de producent op zoek naar een oplossing voor traceerbaarheid tijdens het hele productieproces, van de basismaterialen in de fabriek tot aan de levering van het eindproduct. Daarnaast wilden ze ook de werkzaamheden bijhouden die uitgevoerd worden door externe partners gedurende de productiecyclus.

Na het evalueren van verschillende voorstellen besliste Alcorta om met Zetes te werken, die een track & trace-oplossing implementeerde.

Gedurende de verschillende fasen van de productiecyclus wordt de handmatige of geautomatiseerde unieke identificatie en serialisatie van de verschillende logistieke units (item, doos, pallet) beheerd.

De oplossing zorgt ook voor gegevensaggregatie en slaat alle bijbehorende gebeurtenissen op in de track & trace-repository. Het beheert de serialisatie- en aggregatieprocessen in de eigen fabriek en in de fabrieken van de externe partners.