Eerste MKB Knowledge Deal ondertekend

Koninklijke Metaalunievoorzitter Fried Kaanen, voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen en Paul de Krom, bestuursvoorzitter TNO hebben de eerste MKB Knowledge Deal ondertekend.

Trefwoorden: #Knowledge deal, #Koninklijke Metaalunie, #MKB, #overeenkomst, #samenwerking, #TNO

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - In deze deal spreken TNO en Metaalunie samen af om te komen tot kennisuitwisseling op concrete onderwerpen.

De ondertekenaars sporen de overheid aan om de handschoen op te pakken en ook deel te nemen in en bij te dragen aan deze en volgende deals. Het mkb, toch de motor waarop onze industrie draait, moet hiermee in staat gesteld worden om te innoveren in product maar vooral ook in proces zou de sector enorm kunnen boosten.

MKB Knowledge Deals zijn concrete afgebakende projecten waarin het onderwerp door de dealpartners wordt overeengekomen en waarvoor concrete resultaatafspraken gemaakt kunnen worden.

Belangrijk is hierbij dat alle partners deelnemen volgens de afspraken die in de deal worden gemaakt. In de nu ondertekende deal worden specifiek Metaalunieleden gezocht bij specifieke onderwerpen die gezamenlijk met TNO een vorm van een haalbaarheidsstudie doen.

TNO levert uren en kennis en de Metaalunieleden een kleine bijdrage die wordt aangevuld vanuit Metaalunie zelf. Metaalunie is met andere kennisdragers bezig de mogelijkheid aan het verkennen voor meer deals. Hierbij wordt vooral gekeken naar hogescholen en (technische) universiteiten.

Op de foto (v.l.n.r.): Michaƫl van Straalen, Paul de Krom en Fried Kaanen.