Radboudumc kiest Agfa HealthCare voor nucleaire geneeskunde

Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) in Nijmegen heeft besloten om zijn oplossing voor nucleaire geneeskunde te vervangen door de software van Agfa HealthCare.

Trefwoorden: #Agfa Healthcare, #nucleaire geneeskunde, #Radboudumc, #radiologie, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Agfa HealthCare )

ENGINEERINGNET.NL - De softwaresuite zal deel uitmaken van een geïntegreerde oplossing voor zowel radiologie als nucleaire geneeskunde, zodat beide specialismen gebruik kunnen maken van dezelfde workflow en tools.

Het ziekenhuis van Radboud universitair medisch centrum heeft 625 bedden, bijna 10.000 medewerkers en ongeveer 29.500 opnames per jaar. Een aantal jaren geleden heeft het medisch centrum zijn radiologieafdeling samengevoegd met de afdeling nucleaire geneeskunde.

Deze gefuseerde afdeling heeft een brede expertise op het gebied van MRI en echografie, oncologische beeldvorming, oncologische naaldinterventies, enz. Radboudumc is al vele jaren klant bij Agfa HealthCare voor zijn radiologie-workflow.

Het medisch centrum nam de beslissing om zijn bestaande systeem voor nucleaire geneeskunde te vervangen en via een Europese aanbesteding selecteerde het de oplossing van Agfa HealthCare. Deze bleek het meest compleet te zijn en de beste Total Cost of Ownership (TCO) te bieden.