Hulotech investeert in een unieke 3D-printer voor medische producten

HP heeft Hulotech gevraag om als demobedrijf te fungeren voor klanten in Nederland en Scandinavië, waarbij alle 3D-printaanvragen uit het HP-netwerk naar dit bedrijf worden doorgestuurd.

Trefwoorden: #3D-printer, #3D printen, #Hulotech, #investeren, #medische producten, #OIM Orthopedie

Lees verder

Techniek

( Foto: Hulotech )

ENGINEERINGNET.NL - Het bedrijf Hulotech uit Stadskanaal investeert in een innovatieve en voor Nederland unieke 3D-printer.

De MJF 4200 printer van fabrikant HP is tot tien keer sneller dan de huidige generatie 3D-printers. Hierdoor is het 3D-printen van eindproducten niet alleen goedkoper en geschikt voor enkele stuks, maar ook voor productieseries tot 5.000 stuks.

Met deze 3D-printer kunnen complete protheses geprint worden, in plaats van alleen delen, zodat patiënten een op maat gemaakte prothese krijgen die vrijwel geen nabewerking nodig heeft.

Het bedrijf heeft inmiddels een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met OIM Orthopedie, waarbij zij alle 3D-printopdrachten voor heel Nederland gaat uitvoeren.

Ook heeft het bedrijf het aanbod gekregen om als demobedrijf te fungeren voor potentiële klanten van HP voor Nederland en Scandinavië. Voordeel hiervan is dat alle mogelijke 3D-printaanvragen die via het HP-netwerk binnenkomen, doorgestuurd worden naar de eigen productiemachine.

De investering in de nieuwe printer leidt naar verwachting in de toekomst tot acht nieuwe arbeidsplaatsen: drie op LBO-niveau, drie op MBO-niveau en twee op HBO-niveau.

Voor de aanschaf van deze machine geeft de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work.


Hulotech is in 2014 is opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van producten die gemaakt worden met 3D-printtechnieken. Ook ondersteunen ze bedrijven in diverse branches met het ontwerpen in 3D.