Eerste ’Young Champions of the Earth’ bekroond

Zes jongeren van over de hele wereld werden door het VN-Milieuprogramma uitgeroepen tot “Young Champions of the Earth” voor hun geweldige ideeën rond milieubescherming.

Trefwoorden: #Covestro, #innovatie, #milieu, #milieubescherming, #Young Champions of the Earth

Lees verder

Nieuws

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - Adam Dixon, Kaya Dorey, Liliana Jaramillo Pazmiño, Omer Badokhon, Mariama Mamane, Eritai Kateibwi mogen als eerste deze nieuwe prijs in ontvangst nemen.

Covestro sponsort dit gebeuren om talentvolle jongeren te helpen om innovatieve projecten te realiseren. De zes winnaars kregen hun prijs overhandigd op een gala-avond die samenviel met een Algemene Vergadering van het VN-Milieuprogramma in Nairobi, Kenia.

Voor hun ideeën, waarmee vernieuwende oplossingen worden aangereikt voor de dringende milieu-uitdagingen van vandaag, kregen de winnaars 13.000 euro aan startkapitaal, deskundige begeleiding, op behoeften gebaseerde opleiding en toegang tot uitgebreide netwerken om hen te helpen hun plannen in het komende jaar waar te maken.

Tijdens de prijsuitreiking mochten de winnaars hun project kort toelichten en werd ook het woord gegeven aan Erik Solheim, directeur van het VN-Milieuprogramma, en singer-songwriter Ellie Goulding, die dit jaar als wereldwijde goodwillambassadrice aangeduid werd door de United Nations Foundation voor haar inzet op het gebied van milieu en sociale rechtvaardigheid.


Dit zijn de Young Champions of the Earth van 2017:

  1. Europa - Adam Dixon: phytoponics: een groeisysteem op basis van hydrocultuur voor commerciële serres
  2. Noord-Amerika - Kaya Dorey: gesloten-lushub voor kledingfabricage
  3. Latijns-Amerika en de Caraïben - Liliana Jaramillo Pazmiño: inheemse planten voor groene daken in Quito
  4. West-Azië - Omer Badokhon: biogas voor iedereen: het levensonderhoud op het platteland verbeteren met duurzame energie
  5. Afrika - Mariama Mamane: innovatief ecobeheer van waterhyacinten
  6. Azië en Stille Oceaan - Eritai Kateibwi: project Te Maeu: een modulair hydrocultuursysteem om voedsel te telen op eilanden in de Stille Oceaan

Op de foto:
de winnaars van het VN-programma 'Young Champions of the Earth' worden toegesproken door Richard Northcote (l.), Chief Sustainability Officer van Covestro, en door Ellie Goulding (2e van links).