Vrijhandelsakkoord met Japan biedt opportuniteiten voor voedingsindustrie

Fevia reageert verheugd op de aankondiging van het handelsakkoord dat bereikt is tussen de Europese Unie en Japan. Export is de motor van de groei van de Belgische voedingsindustrie.

Trefwoorden: #export, #FEVIA, #Food.be, #handelsakkoord, #voeding, #voedingsindustrie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De uitvoer van Belgische voeding en dranken naar verre exportlanden is dan ook zeker belangrijk. Handelsakkoorden zijn voor onze voedingsbedrijven van uiterst groot belang om grenzen te doorbreken en met kwalitatieve voedingsproducten de wereld te veroveren onder de vlag ‘Food.be - Small country. Great food.’

Jean Eylenbosch voorzitter, Fevia: “Door het handelsakkoord met Japan vallen op termijn tot 85% van de bestaande importtarieven weg en dat is heel goed nieuws voor de groei van Belgische voedingsbedrijven die zich elke dag inzetten om kwalitatieve producten te produceren.”

Vandaag is Japan, na de Verenigde Staten en China, de 3de belangrijkste verre exportmarkt voor Belgische voeding. Deze voeding scoort vooral bij onze Aziatische partners omdat ze veel belang hechten aan kwaliteit en veiligheid van producten.

Vorig jaar werd maar liefst voor 177 miljoen euro (in waarde) aan voeding en dranken geëxporteerd naar Japan. Vooral chocoladeproducten en dranken (bier) kennen een groot succes bij Japanse consumenten. Voor diepvriesgroenten en aardappelproducten blijkt er bovendien nog veel potentieel te liggen.

Toch stagneerde vorig jaar de export naar Japan voor het eerst. De uitvoer van Belgische producten daalde van 185 miljoen naar 177 miljoen euro. Daarom is een handelsakkoord met Japan meer dan welkom om de export van Belgische voeding te blijven ondersteunen.