EDF Luminus bouwt aan netwerk van snelladers voor elektrische wagens

EDF Luminus plaatst in België 18 snelladers op terreinen van Q8 en 7 bij Decathlon, als onderdeel van een Europees snellaadnetwerk. In Oostende werd dit netwerk officieel ingehuldigd.

Trefwoorden: #Decathlon, #EDF Luminus, #elektrische auto, #Europees netwerk, #opladen, #Q8, #snellader, #Unit-E netwerk, #Vlaamse regering

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - Door strategische plaatsen te kiezen langs de Belgische autowegen en autosnelwegen worden de belangrijkste steden met elkaar verbonden en ontstaat er een landelijk dekkend netwerk.

De snellaadstations maken bovendien deel uit van het Europese Unit-E netwerk van 300 snelladers zodat je zonder zorgen met een elektrische wagen van Italië tot het Verenigd Koninkrijk kan rijden.

De snellaadstations zijn van de nieuwste generatie en er kunnen 2 wagens tegelijkertijd opladen. Het laadvermogen bedraagt 50 kW. Hiermee kan tot 80% van de batterij in 30 minuten worden opgeladen.

Alle types elektrische wagens kunnen erg makkelijk inpluggen, want ze zijn uitgerust met multi-standaard stekkers zodat zij geschikt zijn voor alle types elektrische wagens.

Daarnaast zijn de laadstations ook toegankelijk voor alle types laadpassen, een soort bankpas die je nodig hebt om de laadpaal te activeren en je wagen te laden.