Boreal Light verkozen tot Europa’s beste startup in food & agtech

Het Duitse bedrijf won de finale van de European FoodNexus Startup Challenge, die onlangs plaatsvond in Wageningen, en gebruikt het prijzengeld om een waterkiosk in Uganda te bouwen.

Trefwoorden: #Boreal Light, #European FoodNexus Startup Challenge, #start-up, #StartLife, #waterkiosk

Lees verder

Techniek

( Foto: European FoodNexus Startup Challenge )

ENGINEERINGNET.NL - In deze laatste ronde pitchten 15 startups uit acht Europese landen hun producten en ideeën voor een vakjury die werd voorgezeten door Adam Anders, managing partner van Anterra Capital.

‘De jury beoordeelde deze pitches op duurzaamheid en het businessmodel,’ aldus Adam Anders. ‘We hebben unaniem gestemd op Boreal Light vanwege hun grote mondiale impact.'

‘Boreal Light heeft de finale van de European FoodNexus Startup Challenge gewonnen, door de geweldige combinatie van technologie en duurzaamheid te gebruiken in gebieden waar veilig drinkwater schaars is,’ volgens Laurent Genet, corporate development director van Nutreco.

Als winnaar van de Europese finale staat Boreal Light boven aan de lijst van zo'n 400 startende bedrijven die zich eerder dit jaar hebben ingeschreven voor de nationale finales.

‘Ik ben zo blij met deze prijs,’ zegt Hamed Beheshti, executive manager van de Duitse startup Boreal Light. ‘Ik was pas in Uganda waar we over ons werk vertelde aan een vrouw in een plaatselijk dorp dat ik bezocht. Ze werd overmand door emoties omdat ze zich realiseerde hoe belangrijk schoon drinkwater is. Dit is een eerste levensbehoefte, en ik ben blij dat we het geld dat we nu hebben gewonnen kunnen inzetten voor het bouwen van een waterkiosk in dit Ugandese dorp.'

Alle aanwezigen kozen tijdens de Europese finale uit de 15 finalisten hun favoriete startup. Deze werd gewonnen door Urban Crop Solutions, die daarmee een plek op het podium heeft verdiend tijdens het prestigieuze evenement F&A Next dat op 30 en 31 mei 2018 bij Wageningen University & Research wordt georganiseerd.

Maarten Vandercruys nam namens Urban Crop Solutions de award in ontvangst uit handen van Jan Meiling, managing director van StartLife. ‘Het winnen van deze finale is een fantastische ervaring,' vertelt Vandercruys. ‘We hebben veel energie geïnvesteerd in de ontwikkeling van ons concept: het gebruik van LED verlichting voor indoor farming systems.’

StartLife is de toonaangevende incubator die Nederlandse startups in food en agtech ondersteunt. In de afgelopen zes jaar hielp de stichting meer dan 200 startende ondernemers die technologische innovaties in de agri-food sector ontwikkelen.