EMO en JERA Trading: samenwerking in grondstof voor zonnepanelen

De bedrijven hebben een vijfjarig contract getekend om gezuiverde kolen te leveren voor de productie van silicium, om fotovoltaïsche cellen en geïntegreerde computerchips te maken.

Trefwoorden: #EMO, #fotovoltaïsche cellen, #gezuiverde kolen, #geïntegreerde computerchips, #grondstof, #JERA Trading, #samenwerking, #silicium, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: EMO )

ENGINEERINGNET.NL - Silicium wordt verkregen uit een speciaal soort kolen. Deze worden geproduceerd door zuivering en selectie van een specifieke deeltjesgrootte, ten behoeve van de beheersing van het silicium productieproces. Ruwe steenkool wordt hiervoor gezeefd en gewassen.

Het Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) heeft hiervoor op haar terminal in de Rotterdamse haven een 10 hectare groot perceel beschikbaar met een recent gerenoveerde was- en zeefinstallatie. Bij het fabricageproces wordt gebruik gemaakt van een gesloten watercircuit en er wordt nagenoeg geen uitstoot geproduceerd.

JERA Trading is een vooraanstaande trader, die gevestigd is in Singapore. Dit bedrijf zal zorgen voor de inkoop van de kolen, het transport, de marketing en de verkoop. EMO is gevestigd in Rotterdam en een dochteronderneming van HES International. Zij zorgen voor de overslag-, opslag- en productiefaciliteiten.

Dit bedrijf is met name actief op de markt voor ijzererts en kolen en is haar productportfolio van droge bulkgoederen verder aan het diversifiëren. Levering aan de gespecialiseerde siliciumindustrie sluit goed aan op hun competenties en technische apparatuur.