i-Cleantech Vlaanderen en VITO bundelen krachten

Om de baken voor cleantech sterker te maken, heeft i-Cleantech Vlaanderen zijn krachten gebundeld met de Vlaamse onderzoeksorganisatie in duurzame ontwikkeling en cleantech, VITO.

Trefwoorden: #cleantech, #duurzame ontwikkeling, #i-Cleantech Vlaanderen, #VITO

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Op 1 oktober 2012 werd i-Cleantech Vlaanderen opgericht om de innovatie rond cleantech te stimuleren. Het bleek een schot in de roos want 5 jaar later zijn er heel wat mijlpalen gerealiseerd.

Vlaanderen is sterk in cleantech geworden. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werden in Vlaanderen en op Europees vlak samengebracht om cleantech effectief te implementeren. Deze grote impact blijkt ook uit de 800 organisaties met wie ze een officieel contract hebben en 8 goedgekeurde Europese projecten.

Dit samengaan (sinds begin dit jaar) beoogt een grotere synergie en draagkracht voor het onderzoeks- en economisch onderwerp “cleantech” in Vlaanderen. Dit koppelt de sterke netwerkings- en ondersteuningsactiviteiten omtrent innovatie van i-Cleantech Vlaanderen aan de programmatorische sterktes van VITO.

VITO neemt de medewerkers van i-Cleantech Vlaanderen, die werken vanuit GreenVille in Houthalen, over.