Schneider Electric installeert datacenter voor AZ Damiaan ziekenhuis

Het AZ Damiaan ziekenhuis te Oostende maakte voor de installatie en het onderhoud van zijn datacenter gebruik van de flexibele oplossingen van Schneider Electric.

Trefwoorden: #datacenter, #energiebeheer, #HVAC, #IT-systeem, #Schneider Electric, #ziekenhuis

Lees verder

Techniek

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - De demografische evolutie brengt een toenemende vraag naar zorg met zich mee en legt almaar meer druk op onze ziekenhuizen en hun dienstverlening.

De technologische innovatie biedt hiervoor tal van oplossingen. Of het nu gaat om rapportering, informatie-uitwisseling of het beheer van toestellen en toepassingen: informatica is van essentieel belang om de doelstellingen van een ziekenhuis te kunnen bereiken.

Daarnaast is een goed energiebeheer onontbeerlijk om de voortdurende beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de IT-systemen in ziekenhuizen te garanderen.

Schneider Electric zorgde voor deze garantie in het AZ Damiaan te Oostende en stelde een systeem in dat niet alleen de verlichting maar vooral ook de HVAC (Heating, Ventilation, Air-Conditioning) controleert voor een evenwichtig beheer van het energieverbruik.

De evolutie van IoT (Internet of Things) en de overgang naar de cloud zorgen voor heel wat informatie-uitwisseling binnen een ziekenhuis. Het datacenter vormt hiervan het middelpunt en biedt een continu overzicht van de informatiestroom.