• 17/01/2018

Pilz Veiligheidsschakelmat PSENmat met plaatsdetectie

De PSENmat van Pilz is een veiligheidsschakelmat met geïntegreerde schakelaar die een bedieningsfunctie ter beschikking stelt. Dit maakt compleet nieuwe machine­bedieningsconcepten mogelijk.

Trefwoorden: #Pilz, #plaatsdetectie, #PSENmat, #Veiligheidsschakelmat

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - PSENmat van Pilz biedt veilige ruimtebewaking in combinatie met een standaard bedieningsfunctie, praktisch een virtueel definieerbare schakelaarfunctionaliteit.

Hierdoor is een aparte schakelaar overbodig. Door dit dynamische schakelconcept kan er zo flexibeler worden geconfigureerd, hetgeen ruimte en kosten bespaart.

geïntegreerde OSSD-uitgangen zorgen voor extra flexibiliteit: hierdoor kan niet alleen de bekabeling worden verminderd, PSENmat kan zo ook eenvoudig op elke verwerkingseenheid worden aangesloten.

De drukgevoelige veiligheidsvoorziening PSENmat beschermt de operator volgens de norm EN ISO 13856-1. De mat detecteert wanneer personen erop staan, registreert hun positie en stuurt deze gegevens door naar de veilige besturing.

Wanneer personen de gevarenzone betreden, vertraagt of stopt PSENmat de machine toegangsbeveiliging. Zolang de personen zich in het beveiligingsveld bevinden, voorkomt de veiligheidsschakelmat een ongewenste herstart van de machine beveiliging achter de veiligheidsafscherming. De reactietijd bedraagt hier minder dan 25 milliseconden.

Doordat de operator via vooraf gedefinieerde delen van de mat de geïntegreerde schakelaarfunctionaliteit gebruiken, kan hij bovendien handsfree werken.

Ook grotere toepassingen kunnen met weinig extra inspanningen worden gerealiseerd: tot 22 matten kunnen in serie worden geschakeld, waardoor er veel minder bekabelingswerk is.

Bovendien is de PSENmat voorzien op een hoge mechanische belasting, volgens beschermingsgraad IP67 uitgevoerd en inzetbaar bij omgevingstemperaturen van 0 °C tot +55 °C. PSENmat zorgt zo ook in een ruige omgeving voor meer veiligheid.


Voor meer informatie:
Pilz Belgium
Bijenstraat 4, 9051 Sint-Denijs-Westrem
www.pilz.be - info@pilz.be - +32 (0)9 321 75 70

Lees méér over: Pilz



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.