VITO opent dochter-onderneming in Verenigde Arabische Emiraten

VITO heeft haar dochter-onderneming VITO (Arabia Science and Technology Consultancy LLC) in de Verenigde Arabische Emiraten geopend. Dit is dit het derde regionaal bedrijf van VITO.

Trefwoorden: #circulaire economie, #cleantech, #duurzame bouwmaterialen, #remote sensing, #Verenigde Arabische Emiraten, #VITO

Lees verder

Techniek

( Foto: VITO )

ENGINEERINGNET.BE - Wereldwijd wordt steeds meer de weg ingeslagen naar een duurzame samenleving.

De Verenigde Naties zetten de globale toon met de Sustainable Development Goals (SDGs), de doelstellingen die de wereld zich stelt richting 2030 om duurzame ontwikkeling te realiseren.

In de visienota Vlaanderen 2050 heeft de Vlaamse regering dit voor Vlaanderen geconcretiseerd.

VITO wil hieraan meewerken in Vlaanderen en op globaal vlak. Enerzijds door hun kennis en ervaring in te zetten bij lokale partners, bedrijven en overheden, en anderzijds door deuren te openen voor Vlaamse cleantechbedrijven op de buitenlandse markten via Flanders Cleantech Association en Flanders Investment and Trade.

Dirk Fransaer, gedelegeerd bestuurder VITO: “De Arabische wereld staat voor de moeilijke taak om over te stappen van fossiele brandstof op duurzame energie.”

Met Walter Buydens aan het hoofd start deze onderneming met enige voorsprong, dankzij zijn jarenlange ervaring in de Arabische zakenwereld. Hij zet in eerste instantie in op toepassingen van remote sensing, circulaire economie, duurzame bouwmaterialen, optimalisatie van ontziltingsinstallaties en smart cities.

Tijdens de officiële oprichting vanmiddag in Abu Dhabi legde Vlaams viceminister Bart Tommelein, de nadruk op de rol deze nieuwe onderneming kan spelen voor de energieomslag.