Belgische IT-beslissers kijken 2018 met meeste vertrouwen tegemoet

Uit onderzoek dat de cloud- en netwerkaanbieder Interoute uitvoerde bij meer dan 800 IT-beslissers in 8 Europese landen blijkt dat de Belgische IT-professionals het meeste vertrouwen hebben.

Trefwoorden: #ICT, #Interoute, #IT, #IT-beslisser, #netwerk

Lees verder

nieuws

( Foto: Panasonic )

ENGINEERINGNET.BE - 80% van Belgische respondenten richt zich op het stimuleren van groeimarges in het komende fiscale jaar, gevolgd door Zwitserland (67%), Frankrijk (65%) en Nederland (65%).

Een van de belangrijkste uitdagingen in de digitale transformatie is (volgens 55% van de ondervraagde Europese IT-beslissers) de integratie van oude technologieën met nieuwe cloud-applicaties, op de voet gevolgd door veranderingen in het politieke klimaat en de daarmee gepaard gaande onzekerheden (52%).

59% van de ondervraagde Belgische IT-professionals maakt zich het meeste zorgen over het budget, 8% hoger dan het Europese gemiddelde van 51%.

Een ander belangrijk pijnpunt dat in Europa (52%) hoog op de agenda staat, is het groeiende gebrek aan IT-talent om nieuwe projecten op te starten. Het gebrek aan talent dat gerelateerd is aan nieuwe digitale technologieën zorgt volgens 37% van de Belgische respondenten het komende jaar zelfs al voor projectvertragingen van zes maanden.

Ongeveer 30% van de IT-beslissers in België maakt zich zorgen over het gebrek aan daadkracht in de Belgische bestuurskamer als het gaat om digitale transformatie. België scoort daarmee net iets lager dan het Europees gemiddelde van 41%.

De resultaten van deze enquête werden overgenomen uit het rapport ‘The challenges facing European IT decision-makers engaged in digital business transformation’ (downloadlink hieronder).