Johan Ameel nieuwe CEO van Lamifil

Lamifil, fabrikant van hoogspanningskabels en spoorweg bovenleidingen, heeft Johan Ameel aangesteld als de nieuwe CEO. Hij volgt John Dejaeger op, die het bedrijf met advies blijft steunen.

Trefwoorden: #CEO, #hoogspanningskabel, #Johan Ameel, #Lamifil, #spoorweg bovenleiding

Lees verder

HR

( Foto: Lamifil )

ENGINEERINGNET.BE - Met de aanstelling van een nieuwe CEO wil Lamifil zich meer en meer richten op innovatie om haar positie als voortrekker in de sector te versterken.

Dit gaat gepaard met aanzienlijke nieuwe investeringen in productieprocessen en infrastructuur. Daarnaast zal de ontwikkeling van nieuwe producten en legeringen voor de drie belangrijkste bedrijfseenheden worden versneld: aluminium en legering hoog­spannings­kabels, koper en legering spoorwegkabels en halfafgewerkte aluminium, koper en legeringsdraden.

John Dejaeger: “Ons bedrijf is door de jaren heen geëvolueerd naar een toonaangevende internationale fabrikant. Ze dankt haar groei, haar sterke traditie en haar goede reputatie aan de constante focus op kwaliteit en service en aan het vertrouwen van onze klanten. Samen met het sterke managementteam is Johan Ameel de juiste man om het volgende hoofdstuk van ons succesverhaal te schrijven.”

Johan Ameel: “We willen ons op de markt onderscheiden door onze klanten innovatieve producten en uitstekende services aan te bieden. Tegelijk zullen we ons bedrijf op een duurzame manier blijven ontwikkelen en engageren we ons voor het welzijn, het milieu en de veiligheid en gezondheid van onze werknemers.”

Ameel heeft meer dan 20 jaar ervaring in leidinggevende fucnties in internationale industriële bedrijven, waaronder Packo Inox en Corus Aluminium. Hij heeft masterdiploma’s in Industrieel Management, Mechanische en elektrische energietechniek en Bedrijfsbeheer.