Janssen Pharmaceutica en De Neef Chemicals grote winnaars BBAE

Dit jaar ging de hoofdprijs van de VBO - Belgian Business Awards for the Environment (BBAE) naar de samenwerking tussen Janssen Pharmaceutica en De Neef Chemicals.

Trefwoorden: #award, #Belgian Business Awards for the Environment, #De Neef Chemicals, #Janssen Pharmaceutica, #VBO

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Deze awards belonen kleine en grote ondernemingen die bijdragen aan duurzame ontwikkeling en erin slagen om economische activiteiten en zorg voor het milieu op een innoverende, intelligente manier te combineren.

Over de samenwerkingen van Janssen Pharmaceutica, met De Neef Chemicals enerzijds en InOpSys anderzijds, was onze jury het unaniem eens. Dat bevestigt dat onze chemische sector koploper is op het gebied van innovatie en een belangrijke rol speelt bij de creatie van een circulaire economie.

Dankzij de twee projecten (‘Plant on a truck’ en ‘Circular Economy Project’) kunnen materiaalstromen die voorheen als afval werden beschouwd, omgezet worden in nieuwe grondstoffen. De projecten illustreren het grote potentieel van industriële symbiose en recyclage met hoge toegevoegde waarde.

De tweede prijs ging naar Nnof. Deze onderneming biedt moderne kantoorinrichting aan door het bestaand kantoormeubilair als grondstof te gebruiken. De winst voor het milieu kan tellen: 70% minder afval en ook minder CO2-uitstoot.

Op een gedeelde derde plaats eindigden Baltimore Aircoil International en Sioen Industries. Infrabel kreeg de speciale prijs voor biodiversiteit voor zijn site in Ronet en de “Young Talent”-prijs ging naar de start-up For Good (zie onderaan).

Over enkele maanden zullen deze 4 ondernemingen, net als de 7 andere genomineerden, de Belgische kleuren verdedigen op de European Business Awards for the Environment.


(bron en foto: VBO)