• 20/03/2018

Endress+Hauser breidt gamma procesmeetinstrumenten met IO-Link uit - uitnodiging

Het volledige gamma van procesinstrumentatie met IO-Link kan ontdekt worden op stand B1070 van Endress+Hauser op de Pumps & Valves / Maintenance beurs in Antwerpen.

Trefwoorden: #Endress+Hauser, #IO-Link, #procesinstrumentatie, #procesmeetinstrumenten

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Industrie 4.0 en digitalisering zijn momenteel een belangrijke trend in de industrie. De gegevens die sensoren ter beschikking stellen bieden ons steeds meer extra interessante informatie. Deze gedetailleerde informatie over de status van het meettoestel helpen ons om processen en systemen efficiënter te beheren.

Goedkopere sensoren zijn meestal niet uitgerust met oplossingen zoals Ethernet/ IP of Profinet. IO-Link biedt een goedkoop alternatief voor eenvoudige digitale communicatie van schake- laars en sensoren in de procesindustrie. Endress+Hauser breidt daarom zijn gamma meetinstrumenten met IO-Link voor de procesindustrie verder uit.

Interessant voor machine- en skidbouwers
De centrale opslag van de gegevens in de IO-Link master biedt heel wat voordelen. De sensoren kunnen plug & play vervangen worden en de configuratie wordt automatisch in de nieuwe sensor overge- dragen.

De configuratie van een IO-Link master kan makkelijk gekopieerd worden naar andere gelijkaardige machines/skids, en een systeem kan centraal gereset worden of vanop afstand beheerd worden.

Digitale communicatie met IO-Link naast analoge 4-20mA
Via IO-Link worden de proceswaarden en parameters van de sensoren door middel van een point-to-point verbinding gecommuniceerd. De sensoren kunnen geconfigureerd worden, kunnen in simulatie geplaatst worden en er kan een diagnose uitgevoerd worden.

De afwezigheid van D/A en A/D conversie zal de nauwkeurigheid ten goede komen. De bestaande bekabeling kan meestal behouden blijven. De kabel vereist geen specifieke afscherming.

Beschikbaarheid van het systeem verhogen
Om de beschikbaarheid van het systeem te verhogen en de stilstand in het geval van fouten zo beperkt mogelijk te houden is een eenduidige status van de instrumenten onontbeerlijk. IO-Link biedt gedetailleerde foutmeldingen voor schakelaars en analoge sensoren. Bovendien worden gestandaardiseerde statussen van het instrument overgedragen.

Digitale overdracht tot 30 waarden
Een ander voordeel van de digitale overdracht met IO-Link is dat er tot 30 waarden overgedragen kunnen worden. De instrumentatie van Endress+Hauser stelt vaak naast de hoofdvariabelen ook andere variabelen ter beschikking, zoals bijv. de temperatuur van de sensor.


Voor meer informatie:
Endress+Hauser nv/sa
Rue Carlistraat 17-19 - B-1140 Bruxelles - Brussel
Tel: +32 (0)2 248 06 00 - info@be.endress.com - www.be.endress.com

 Lees méér over: Endress+HauserBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.