Volvo Trucks gaat elektrische vrachtwagen op Europese markt brengen

Vanaf 2019 gaat Volvo Trucks elektrische trucks verkopen in Europa. De eerste trucks van dit type zullen dit jaar al in gebruik worden genomen door geselecteerde referentieklanten.

Trefwoorden: #elektrische vrachtwagen, #file, #logistiek, #transport, #Volvo, #Volvo Trucks

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Elektrische trucks produceren aanzienlijk minder lawaai en uitlaatgassen, en bieden daardoor nieuwe logistieke mogelijkheden. Er kunnen meer transporten 's nachts worden uitgevoerd zodat minder trucks ruimte op de weg innemen in de spits.

Claes Nilsson, President Volvo Trucks: "Zonder storende geluiden en uitlaatgassen is het mogelijk om ook in de meer gevoelige stadskernen te leveren. Transport kan zo ook plaatsvinden in de minder drukke perioden, zoals 's avonds laat of 's nachts. Zo worden de wegen overdag tijdens de spits minder belast."

In het onlangs uitgevoerde project Off Peak City Distribution van de stad Stockholm en het KTH Royal Institute of Technology zijn de effecten bestudeerd van nachtelijke goederentransporten in het centrum van Stockholm. Omdat de trucks niet in de spits hoefden te rijden, werden de transportopdrachten in een derde van de normale tijd voltooid.

Met een goed ontwikkelde logistiek en een efficiënter gebruik van de wegen in de avond en nacht kunnen veel kleinere voertuigen ook worden vervangen door een paar grote, wat minder uitstoot en verkeer oplevert. Een distributietruck heeft iets meer dan tien keer de laadcapaciteit van een doorsnee bestelwagen.