Herontwikkeling Neovia Logistics site tot nieuw bedrijvenpark

Futurn en Hasco Invest hebben de Limburgse site aangekocht en zullen deze herontwikkelen tot een bedrijvenpark, waarbij nieuwe ruimte zal gecreëerd worden voor verschillende bedrijven.

Trefwoorden: #bedrijvenpark, #distributiecentrum, #Futurn, #herontwikkelen, #klaverblad Lummen, #reconversie

Lees verder

Techniek

( Foto: Futurn )

ENGINEERINGNET.BE - Nadat in 2014 het nieuws bekend raakte dat Mobis Parts Europe (Hyundai/Kia) een verhuis plande van Lummen naar Beringen om daar een nieuw (groter) distributiecentrum te bouwen, is nu ook de toekomst van de oude locatie in Lummen helder.

De totale site van 110.000 m² met zo’n 55.000 m² aan gebouwen zal volledig onder handen worden genomen en wordt een multifunctioneel bedrijvenpark. Het distributiecentrum werd uitgebaat door de internationale logistieke groep Neovia Logistics.

Projectontwikkelaar Futurn zag meteen heel wat potentieel in de site die, naast haar ligging vlakbij het Klaverblad van Lummen, nog heel wat bijkomende troeven heeft. Zo verkeren o.a. de bestaande gebouwen in heel goede staat en zijn ze vlot opdeelbaar. Op de gronden rondom zijn er tevens nog uitbreidingsmogelijkheden.

Frederik Baert, Futurn: “De reconversie van deze site zal een mooi voorbeeld zijn van onze duurzame core business, namelijk het transformeren en herindelen van bestaande sites en gebouwen.”

Futurn verricht deze aankoop samen met haar partner Hasco Invest, zijnde de groep rond Francis Wanten (huidig voorzitter VOKA Limburg).

Het is de bedoeling om in het tweede kwartaal van dit jaar van start te kunnen gaan.