• 26/01/2012
  • |     BB

IT-managers bezorgd om tablets in bedrijven

Stijgende populariteit tablets en 'Bring Your Own Device'-trend baren ICT-managers zorgen.

Trefwoorden: #Cisco, #ICT, #IT, #tablets

Lees verder

Techniek

( Foto: industriële tablet, Panasonic )

ENGINEERINGNET -- Cisco heeft de resultaten bekendgemaakt van een internationale enquête onder 1.500 ICT-managers waarin gepeild werd naar de perceptie van het gebruik van tablets binnen hun organisatie.

Uit de bevraging blijkt dat het gebruik ervan in bedrijven significant gestegen is: voor elke drie aanvragen voor een smartphone die een IT-afdeling vandaag te verwerken krijgen, wordt er ook één tablet aangevraagd.

De groeiende populariteit van tablets op de werkvloer bevestigt een andere nieuwe trend, bekend onder de noemer 'Bring Your Own Device' (BYOD), waarbij werknemers hun eigen privétoestellen ook voor professioneel gebruik gaan aanwenden.

Hoewel bijna de helft van de respondenten (48%) beweert dat hun bedrijf nooit officieel zou toestaan dat zij hun eigen toestellen gebruiken op het werk.

Meer dan de helft (57%) vermoedt dat sommige medewerkers dat toch doen, zonder toestemming. Iets meer dan de helft (51%) ziet hun aantal bovendien in stijgende lijn gaan.

De ondervraagde ICT-managers zien alvast enkele moeilijkheden opduiken, vooral inzake beveiliging. Gebruikers van de nieuwe toestellen op een veilige manier toegang geven tot de bedrijfsservers is een van hun belangrijkste bekommernissen.

Twee op drie ICT-managers (64%) liggen ook wakker van het verlies of de diefstal ervan. Meer algemeen vindt bijna de helft van de ICT-managers (44%) dat het BYOD-fenomeen de aandacht afleidt van andere belangrijke projecten.


ACHTERGROND
De enquête werd eind 2011 uitgevoerd in bedrijven van verschillende grootte en actief in diverse sectoren in Canada, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS.