• 26/01/2012
  • |     BB

Pepric haalt 1,4 miljoen euro op voor klinische analyse

Het jonge Belgische bedrijf Pepric sluit een succesvolle investeringsronde af ter waarde van 1,4 miljoen euro. Dat meldt imec in een persbericht.

Trefwoorden: #analyse, #IBBT, #imec, #imec, #ingris lieten, #klinisch, #lieten, #onderzoek, #pepric, #research, #VIB, #VITO

Lees verder

research

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE -- De voornaamste intekenaars op de financieringsronde zijn SOFI, het investeringsvehikel van de vier Vlaamse onderzoekscentra IBBT, imec, VIB en VITO, naast FIDIMEC, het investeringsvehikel van imec zelf.

Het opgehaalde bedrag zal naar verluidt gebruikt worden voor de productie van Pepric’s eerste eigen product: een analysetool voor kwantitatieve moleculaire en cellulaire detectie in weefsel-, urine- en bloedstalen.

Pepric ontwikkelt toestellen voor kwantitatieve moleculaire detectie en beeldvorming om biologische processen met een trage evolutie op te volgen.

De spin-off gaat met andere woorden toestellen bouwen gelijkaardig aan een PET- of SPECT-scanner om processen in het lichaam op te volgen die normaliter dagen of weken duren.

Met apparatuur van het bedrijf kunnen preklinische centra al veel vroeger een diagnose stellen van het ziektebeeld en de doeltreffendheid van nieuwe therapieën sneller evalueren.

Ingrid Lieten, Vlaams minister van Innovatie over de investering over SOFI, een investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid: “We hebben in Vlaanderen vier toponderzoekscentra (redactie: IBBT, imec, VIB en VITO ) waar meer dan 4.000 onderzoekers iedere dag weer werken aan nieuwe uitvindingen die de kwaliteit van ons leven moeten verbeteren.”

“Die uitvindingen moeten daartoe wel hun weg vinden van het laboratorium naar onze economie. Daarom heb ik 10 miljoen euro vrijgemaakt om onze toponderzoekscentra te helpen bij het oprichten van nieuwe bedrijfjes die deze uitvindingen op grote schaal op de markt moeten brengen.”