MIVB bestelt 175 nieuwe trams bij Bombardier

De raad van bestuur van de MIVB heeft met Bombardier een raamakkoord afgesloten voor de aankoop van ongeveer 175 trams, met een eerste bevestigde bestelling van 60 voertuigen.

Trefwoorden: #Bombardier, #Brussel, #contract, #MIVB, #openbaar vervoer, #tram

Lees verder

Techniek

( Foto: MIVB )

ENGINEERINGNET.BE - Het MIVB-net kent een constante stijging van de rittenaantallen met een nieuw record in 2017 van 401 miljoen ritten, een stijging van 8% ten opzichte van 2016.

De raad van bestuur van de MIVB sloot zopas een raamakkoord af voor de aankoop van ongeveer 175 trams, met een eerste bevestigde bestelling van 60 trams (voertuigen, wisselstukken, testbanken, simulator,…), onder voorbehoud van de standstill-periode*.

De eerste bevestigde bestelling van 60 voertuigen is goed voor een bedrag van 169 miljoen euro.

Het bedrijf Bombardier werd aangeduid voor de studie, bouw, levering, inwerkingstelling en het onderhoud van de nieuwe voertuigen. Het akkoord betreft twee tramtypes: korte trams van ongeveer 32 meter en lange trams van ongeveer 43 meter.

De 60 trams van de eerste bestelling kunnen een gedeelte van de oudste trams met hoge vloer vervangen. De nieuwe trams betekenen ook een uitbreiding van de tramvloot.


* standstill-periode: officiële kennisgeving voor de toewijzing van het contract, van de beslissing voor de toekenning aan de niet weerhouden kandidaten, gevolgd door een wachtperiode van 15 kalenderdagen.