Sweco onderdeel ontwerpteam nieuw ziekenhuiscomplex

Sweco maakt deel uit van het team, onder leiding van archipelago | baev, dat het nieuwe ziekenhuiscomplex Complexe Hospitalier Régional Centre-Sud (CHR-CS) voor VIVALIA gaat ontwerpen.

Trefwoorden: #archipelago | baev, #ingenieursbureau, #ontwerpen, #Sweco, #ziekenhuis, #ziekenhuiscomplex

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe ziekenhuiscomplex zal over 550 tot 650 bedden en plaatsen in het dagziekenhuis beschikken. Het zal een groot deel van de acute activiteiten van VIVALIA samenbrengen op de Houdemont site (Habay, België), aan de rand van de snelweg E411-E25.

Het project zal met een milieuvriendelijke aanpak rekening houden met de sterke punten van het landschap om de verschillende activiteiten in te planten en uiteindelijk een zorgcampus te ontwikkelen.

Het ontwerpteam zal ruimtelijke flexibiliteit, comfort voor de patiënt, ergonomie en zorgtrajecten centraal plaatsen in het toekomstige ziekenhuis. Het team heeft zich in het bijzonder onderscheiden door een innovatieve organisatie van de spoeddienst voor te stellen, gebaseerd op een aanpak via zorgkanalen.

Het nieuwe ziekenhuis zal overigens vanaf de programmeringsfase volledig worden ontworpen en ontwikkeld volgens een collaboratief BIM-proces.


(illustratie: © baev)