• 27/01/2012
  • |     BB

Logisticon verwerft opdracht van TengizChevrOil in Kazachstan

Nederlandse Logisticon mag omgekeerde osmose-installaties bouwen voor Tengiz olieveld.<br>

Trefwoorden: #kazachstan, #logisticon, #olie, #olieveld, #osmose, #tendiz, #TengizChevrOil

Lees verder

b2b

( Foto: Logisticon )

ENGINEERINGNET.NL -- Het Nederlandse ingenieursbureau Witteveen+Bos Kazakstan heeft de opdracht ter waarde van zowat 5 miljoen dollar binnenbehaald om in opdracht van TengizChevroil een bestaande afvalwaterzuiveringsinstallatie op het Tengiz-olieveld in Kazachstan te overhaulen.

TengizChevroil is een samenwerkingsverband van een aantal oliemaatschappijen met Chevron als penvoerder.

Het afvalwater op het werkcompount wordt daarbij in enkele stappen zoveel mogelijk gerecycled en hergebruikt als voedingswater voor de industriële installaties (o.a. stoomvoorziening).

Het Nederlandse Logisticon meldt de opdracht verworven te hebben voor skid mounted omgekeerde osmose installaties die het water, na voorbehandeling met actieve kool, opwerkt voor hergebruik.

De opdracht omvat proces- en detailengineering, fabricage in eigen fabriek, testen, leveren en ondersteuning bij de locale installatie, opstart en inregeling van 4 omgekeerde osmose installaties met een totale influent capaciteit van 208 m³/h met uitbreidingsmogelijkheid voor een 5de installatie.

De opdracht omvat tevens een uitgebreide Cleaning In Place (CIP) unit. Voor het ontwerp van de installatie zal door Logisticon de kennis van de deels door haar gebouwde Ultra Puur Waterfabriek Emmen worden aangewend.

De gehele installatie moet voldoen aan de zeer strenge en uitgebreide eisen van TCO en heeft een capaciteit van 5.000 m³/dag. De levering van de installatie is gepland voor het 1e kwartaal 2013.


ACHTERGROND
In Tengiz is er weinig tot geen natuurlijk zoet water voorhanden. Zelfs het grondwater is er zout. Zoetwater wordt met een honderden kilometers lange pijpleiding vanaf de rivier de Volga aangevoerd en is daardoor kostbaar. Ook het lozen van afvalwater is er een probleem.