Panasonic en Trend Micro gaan zelfrijdende auto’s beveiligen

Panasonic Corporation en Trend Micro gaan samen security-oplossingen ontwikkelen om zelfrijdende en connected auto’s te beschermen tegen cyberaanvallen en hun veiligheid verhogen.

Trefwoorden: #connected car, #cybersecurity, #ECU, #Electronic Control Units, #Panasonic, #Trend Micro, #veiligheid, #zelfrijdende auto

Lees verder

Techniek

( Foto: Trend Micro )

ENGINEERINGNET.BE - Deze samenwerking is gericht op het verhogen van de veiligheid van zelfrijdende en connected auto’s door oplossingen te ontwikkelen die inbraken in de Electronic Control Units (ECU) ontdekken en voorkomen.

ECU’s beheren voor een groot deel het rijgedrag van dergelijke auto’s, zoals acceleratie, stuur- en remgedrag. Beide partijen willen ook oplossingen ontwikkelen die de in-vehicle infotainment-systemen (IVI), waaronder navigatie- en telematicasystemen, beschermen.

Er is een reëel risico dat een hacker de controle over het stuur of de reminrichting bij een connected auto overneemt. Er worden dagelijks nieuwe kwetsbaarheden ontdekt die risico’s met zich meebrengen.

Het is daarom belangrijker dan ooit om niet alleen beveiligingsmaatregelen te nemen in elke afzonderlijke auto, maar ook nieuwe aanvallen te analyseren door de systemen in de auto constant te monitoren vanuit de cloud.

De resultaten daarvan moeten worden ingezet om andere connected auto’s te beschermen tegen cyberaanvallen.

De eerste gezamenlijke oplossingen zullen naar verwachting rond 2020 op de markt verschijnen.