Siemens levert eerste gondel voor Rentel offshore windmolenpark

De eerste volledige gondel, die door leverancier Siemens Gamesa Renewable Energy werd gebouwd in hun nieuwe productiefaciliteit in het Duitse Cuxhaven, is onlangs van de fabrieksband gerold.

Trefwoorden: #gondel, #offshore windmolenpark, #REBO-site, #Rentel, #Siemens, #Siemens Gamesa Renewable Energy, #windenergie, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Rentel )

ENGINEERINGNET.BE - In die faciliteit van 200 miljoen euro worden de verschillende hoofdonderdelen van de gondels in afzonderlijke productielijnen voor de generator, de hub en de achterkant geassembleerd.

Op het einde van deze productielijnen worden ze 'in elkaar geklikt'. Voor de gondel de assemblagefabriek verlaat, worden de rotatie en het systeem getest.

Deze speciaal ontworpen gondel zal nu in de buurt van de laadkaai opgeslagen worden, om van daaruit naar de REBO-site in Oostende te worden getransporteerd. Dit eerste transport naar de site is gepland voor begin maart 2018.

Alle onderdelen van de offshore windtrubines zoals gondels, rotorbladen, masten en elektrische modules, zullen naar de site in Oostende worden getransporteerd. Hier worden bijkomende assemblages uitgevoerd, inclusief de opbouw van de mast en het laden van de windturbines op het installatieschip.

De start van de installatie van de windturbines is gepland voor begin mei 2018 en in september 2018 zouden de installatiewerken klaar moeten zijn.

Het volledige windpark op zee moet tegen eind 2018 volledig operationeel zijn.