Apex Dynamics levert snel en uit voorraad

Apex Dynamics is de enige producent ter wereld die vrijwel alle producten, zoals bijvoorbeeld spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels, snel en uit voorraad kan leveren.

Trefwoorden: #Apex Dynamics, #levering, #rondsels, #tandheugels, #tandwielen, #voorraad

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Apex Dynamics )

ENGINEERINGNET.BE - Apex Dynamics is sinds 2006 dé leverancier in de Benelux van spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels.

Het bedrijf staat bekend om het leveren van service op het allerhoogste niveau en dat begint bij het enthousiast, intensief en persoonlijk onderhouden van contact met al onze klanten en partners.

De productie vindt volledig plaats in twee ultramoderne productie-faciliteiten, waarin flink geïnvesteerd is in nieuwe machines, technieken en logisiteke systemen om ook complete aandrijvingen uit één hand te kunnen leveren.

In “Werk 1” worden de spelingsarme tandwielkasten volledig zelf ge-engineered en geproduceerd, van de kleinste economy tot de grootste hoogkoppel tandwielkast met nominale koppels tot 13.875 Nm.

Ondertussen zijn er 49 productseries, die ieder in een veelvoud van uitvoeringen (bouwgrootte, ratio, type uitgaande as- of flens, spelingsklasse) geleverd kunnen worden. En hoewel dit een enorm aantal verschillende tandwielkasten oplevert, kan vrijwel elk product binnen 2 weken geleverd worden.

In “Werk 2” worden sinds eind 2016 tandheugels en rondsels geproduceerd. “De afgelopen jaren hebben veel van onze klanten gevraagd om tandheugels en rondsels”, zegt Sales Manager Eric Megens, “en aan die vraag kunnen we eindelijk voldoen. De 30 jarige ervaring van Apex Dynamics met de robot-tak Apex Robotics is de technische basis voor ons volledige programma.”

In Taiwan bouwde Apex Dynamics een state-of-the-art fabriek. Dit stelt het bedrijf in staat om een tandheugelgamma van module 1 tot en met 12, recht- en schuinvertand en in kwaliteitsklassen 4(!) tot en met 10 te produceren. Alle dimensies zijn getolereerd en ook online beschikbaar in de 86 pagina’s tellende catalogus.

Rondsels worden in kwaliteit 4 en 5 geleverd en kunnen op 7 verschillende manieren aan de tandwielkast gemonteerd worden, onder andere door middel van het gepatenteerde “Curvic Plate” rondsel. Een compleet programma aan accessoires, van montagerack tot meetpennen en klemringen, vervolledigt het aanbod.

De uitbreiding van het productprogramma met tandheugels en rondsels is uitzonderlijk goed ontvangen door de markt. De in robotica opgedane expertise vertaald zich in een competitief aanbod dat naadloos aansluit op de marktvraag.

Natuurlijk zijn de afmetingen afgestemd op in de markt gangbare afmetingen, zodat een overstap op de producten van Apex Dynamics een minimale impact op engineering en montage heeft.
Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.