Tankterminal opent ’multi-fuel’ LNG-tankstation voor trucks

Tankterminal heeft in Lokeren een eerste bemande LNG-tankstation voor trucks in België geopend. Dit tankstation ligt strategisch langs de snelweg E17 en heeft een opslagcapaciteit van 73m³.

Trefwoorden: #LNG, #multi-fuel, #tankstation, #Tankterminal

Lees verder

Techniek

( Foto: Tankterminal )

ENGINEERINGNET.BE - Liquefied Natural Gas of vloeibaar aardgas wordt beschouwd als een aantrekkelijk, ecologisch en economisch alternatief voor diesel als brandstof voor zware transport toepassingen en lange afstandsvervoer.

Door over te schakelen op LNG, bekomt men belangrijke reducties op de emissies van fijnstof, SOx, NOx en CO2. Een CO2-reductie van 10 tot 20 % is mogelijk in vergelijking met diesel. Bij uitsluitend gebruik van bio-LNG kan de CO2-reductie zelfs oplopen tot meer dan 90%.

Daarom heeft Tankterminal besloten om te investeren in LNG voor vrachtwagens op zijn tankstation in Lokeren. Het ‘multi-card’ LNG-tankstation is ontworpen voor vier LNG-dispensers en biedt de optie om in de toekomst ook LCNG (Compressed Natural Gas afkomstig van LNG) te leveren.

Het nieuwe tankstation werd gebouwd door LIQAL uit het Nederlandse Breda. Het zorgt voor onbeperkte houdbaarheid van LNG in de opslagtank. Dit gebeurt via een BTU (Boil-off gas Treatment Unit of micro liquefaction), zonder het gebruik van vloeibaar stikstof (N2).