FANC duidt Frank Hardeman aan als nieuwe directeur-generaal

De federale ministerraad heeft zijn benoeming bevestigd in een ontwerp van Koninklijk Besluit. Frank Hardeman volgt in die hoedanigheid vanaf 1 mei 2018 Jan Bens op, die met pensioen gaat.

Trefwoorden: #directeur-generaal, #FANC, #Frank Hardeman, #nucleair, #SCK•CEN

Lees verder

HR

( Foto: SCK•CEN )

ENGINEERINGNET.BE - Frank Hardeman: “Tijdens heel mijn carrière op het SCK•CEN heb ik de kans gehad om mijn wetenschappelijke en managementvaardigheden te ontwikkelen in tal van nucleaire gebieden.

Dankzij een continu streven naar innovatie en vooral dankzij nauwe samenwerkingen met gepassioneerde onderzoekers in een hoogtechnologische omgeving heb ik expertise over de veiligheidscultuur kunnen opbouwen.”

Hardeman is doctor in de kernfysica (Katholieke Universiteit Leuven) en startte zijn loopbaan bij het SCK•CEN in 1990.

Als specialist in nucleaire veiligheid en stralingsbescherming werd hij in 2007 benoemd tot hoofd van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk.

Twee jaar later werd hij aangesteld als directeur van het Instituut voor Milieu, Gezondheid en Veiligheid van het SCK•CEN, waar hij 250 personen onder zijn leiding had.

Als directeur van dat instituut nam hij diverse onderzoeksgebieden onder zijn hoede, waaronder nucleaire veiligheid en beveiliging, radiobiologie, beheer van radioactief afval, ontmanteling van nucleaire installaties, dosimetrie, radio-ecologie, maar ook alles omtrent het maatschappelijk aspect van nucleair onderzoek.

In 2015 werd hij adjunct-directeur-generaal van het onderzoekscentrum.