• 30/01/2012

Pick-to-Voice: picking made easy - bedrijfsblog

Orderpicking verloopt in vele bedrijven op een andere manier en is vaak een dure en tijdrovende activiteit. Er bestaan verschillende vormen van orderpicking …

Lees verder

Productnieuws

Orderpicking verloopt in vele bedrijven op een andere manier en is vaak een dure en tijdrovende activiteit.

Er bestaan verschillende vormen van orderpicking: op basis van papier waarbij de lijst gelezen moet worden en de gepickte orders gemarkeerd of gescand worden, via een Pick to Light-systeem waarbij gewerkt wordt met lampen die aangaan boven het te picken product, of met een interactief Pick-to-Voice-systeem, waarin een extra controlemoment ingebouwd is.

Voorbeeld: Volvo Cars Corporation – extra controle door Pick-to-Voice
Volvo Cars Corporation, dat al sinds 1965 auto’s bouwt in Gent, werkte lange tijd met gedrukte pickinglijsten en een Pick-to-Light-methode.

Om het pickingproces echter interactiever te maken en beter te kunnen controleren, werd er overgestapt naar een Pick-to-Voice-systeem.

Volvo's interne IT-afdeling kon in samenwerking met PHI DATA de bestaande Pick-to-Light-aansturing uitbreiden naar Pick-to-Voice, zonder dat daar een volledig nieuw systeem voor geïmplementeerd moest worden.

Wat het werkproces zelf betreft had Volvo enkele duidelijke voorwaarden gesteld. De operator moest zichzelf kenbaar kunnen maken, zodat eventuele problemen of fouten gemakkelijk te traceren zijn.

Deze vereiste past bij de filosofie van het bedrijf, die er onder andere voor gezorgd heeft dat elke werknemer toegang heeft tot de lijst die opsomt welke fouten hij op welk moment gemaakt heeft.

Daarnaast moest het systeem ook zorgen voor een bevestiging dat een bepaald voorwerp gepicked werd.

Ten slotte moest er een extra stap ingebouwd worden om te controleren of het juiste item wel op de juiste plaats is beland. Om daaraan tegemoet te komen moet de operator een code voorlezen voor het systeem dat registreert wat er gezegd wordt.

Het grootste voordeel van Pick-to-Voice is dat de foutenmarge nog kleiner is dan bij Pick-to-Light omdat er meerdere controlemomenten ingebouwd zijn.

Daarnaast is het ook een heel flexibel systeem: borgingen kunnen van op een bureau bijgesteld worden, en er is heel veel ruimte voor nieuwe functionaliteiten.


Naar de blog van dit bedrijf.
Externe website: www.phidata.be