• 30/01/2012

662 meisjes proeven van techniek op dag van Technogirls

Meisjes aan de slag met reuze-lasermachine, tests uitvoerend op een remsimulator, meisjes die een robot programmeren,…

Trefwoorden: #technogirls

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Woensdag 1 februari is het weer zover: dan nemen 662 meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs deel aan de derde editie van Technogirls.

Op die dag willen 24 technologiebedrijven in Vlaanderen en Brussel de jongedames een boeiende techniekexcursie aanbieden. In de woorden van de officiële Technogirls-site:

“Tijdens een unieke rondleiding achter de schermen leer je hoe een vrachtwagen wordt gebouwd, mag je aan de slag met een reuze-lasermachine, doe je tests op een remsimulator, of programmeer je een robot. Bovendien steek je zelf de handen uit de mouwen en knutsel je een technisch hoogstaand werkstuk in elkaar om mee naar huis te nemen.”

Technogirls is een gezamenlijk initiatief van Agoria, de federatie van de technologische industrie, en Artesis Hogeschool Antwerpen. Hun doel: meisjes nieuwsgierig maken naar techniek, technologie en technologische studies.

Het initiatief wordt mee gefinancierd door Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet. Hij zal zelfs, in de namiddag, woensdagnamiddag 20 meisjes volgen tijdens hun techniekexcursie bij vliegtuigonderdelenbouwer Asco in Zaventem.


(KV) (Afbeelding: technogirls)