Volvo lanceert investeringsfonds voor technologische start-ups

Volvo Cars heeft een nieuw investeringsfonds gelanceerd waarmee het wil investeren in veelbelovende technologische start-ups over de hele wereld.

Trefwoorden: #investeringen, #investeringsfonds, #start-up, #Volvo Cars

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van het Volvo Cars Tech Fund is te investeren in strategische technologietrends die de sector veranderen, zoals artificiële intelligentie, elektrificatie, autonoom rijden en digitale mobiliteitsdiensten.

De eerste strategische investering van het Tech Fund is een seed round-investering in een Californisch technologiebedrijf dat geavanceerde sensoren ontwikkelt.

Bedrijven zullen op verschillende manieren voordeel halen uit de participatie van dit fonds. Start-ups zullen ook de mogelijkheid krijgen om hun technologieën te valideren en sneller een product-market fit te bereiken.

Bovendien kunnen de start-ups gebruik maken van Volvo Cars’ unieke toegang tot de Chinese automarkt en van de mogelijke toegang tot hun wereldwijde netwerk van partners in de auto- en technologiesector.

Zaki Fasihuddin (foto), de huidige Vice President of Strategic Partnerships in het Volvo Cars Silicon Valley Technology Center, werd benoemd tot CEO van het Volvo Cars Tech Fund.

Fasihuddin: “We willen investeren in bedrijven die ons strategische toegang bieden tot nieuwe technologie, mogelijkheden en talent. Door veelbelovende start-ups in geavanceerde technologische ontwikkelingen te ondersteunen en hen kapitaal en strategische waarde te bieden, willen we onze vooraanstaande rol in de technologische transformatie van de sector versterken.”