Brussels Airport wint International Cargo Airport of the Year Award

Tijdens Air Cargo India 2018 werd een International Cargo Airport of the Year award uitgereikt aan Brussels Airport voor de sterke ontwikkeling van de vrachtafdeling Brucargo.

Trefwoorden: #award, #Brussels Airport, #India, #International Cargo Airport of the Year Award, #luchtvaart, #pharma

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - De luchthaven onderscheidt zich wereldwijd dankzij haar gespecialiseerde cargo-infrastructuur voor het transport en de behandeling van farmaceutische en biotechnologische producten.

Met innovaties als de airside pharma transporter en een doorgedreven samenwerking tussen alle logistieke partners zet de luchthaven al enkele jaren volop in op het vervoer van temperatuurgevoelige producten en ononderbroken koudeketen transport.

Brussels Airport heeft samen met IATA het CEIV Pharma certificatiesysteem ontwikkeld en heeft in 2015 als eerste luchthaven ter wereld dit CEIV Pharma-certificaat van IATA in ontvangst mogen nemen.

Vorig jaar werd 536.000 ton vracht per vliegtuig vervoerd en was er een toename van 18% in het transport van farmaceutische middelen. India is een zeer belangrijk land op het gebied van productie en vervoer van farmaceutica.

Veel farmaceutische producten worden verscheept als zogenaamde belly cargo aan boord van passagiersvluchten. Zo is de in maart 2017 opgestarte verbinding van Brussels Airlines naar Mumbai hierbij van groot belang.