STEMfluence maakt jongeren warm voor wetenschap en techniek

STEMfluence is een project dat jongeren vanuit hun eigen leefwereld wil prikkelen en stimuleren om te kiezen voor wetenschap en techniek (STEM) in hun studie- of beroepskeuze.

Trefwoorden: #onderwijs, #opleiding, #STEM, #STEMfluence, #techniek, #wetenschap

Lees verder

Opleiding

( Foto: Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Het project richt zich in het bijzonder ook op kansengroepen en meisjes omdat die nog te weinig kiezen voor een STEM-studierichting en later -beroep, soms uit onwetendheid, maar ook omdat hun vrienden het niet doen en vooral omdat ze maar weinig voor hen aantrekkelijke info hierover vinden bij de bron van al hun wijsheid: het internet, en in het bijzonder, de sociale media.

STEMfluence wil dan ook met een gespecialiseerd communicatiebureau via rolmodellen op sociale media STEM-studiekeuzes en STEM-beroepen aantrekkelijker maken voor jongeren van de 3e graad secundair onderwijs.

Het project wordt op donderdag 22 maart afgetrapt in aanwezigheid van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport. Op het programma staan de lancering van de nieuwe projectnaam, een eerste showcase van inspirerend materiaal waarna STEM-rolmodellen getuigen en de STEM van de jongeren zelf aan bod komt.

Het lanceringsevenement is bedoeld voor pleitbezorgers van STEM-onderwijs of STEM-beroepen, maar ook voor iedereen die zich wil laten inspireren in hoe je jongeren echt kan bereiken, hoe je op sociale media influencer marketing kan inzetten in een wervende campagne, in hoe je kan inzetten op diversiteit.


STEMfluence is een gezamenlijk wetenschapscommunicatieproject van alle Vlaamse universiteiten en hogescholen.