Manpower lanceert een eigen mobiel trainingscentrum

Met de lancering van de Manpower Technical Academy wil de human resources-specialist kandidaten technisch bijscholen om de inzet van technici op de arbeidsmarkt te versnellen.

Trefwoorden: #human resources, #Manpower, #Manpower Group, #opleiding, #training centrum

Lees verder

Opleiding

( Foto: Manpower Group )

ENGINEERINGNET.BE - Productie-operatoren, elektriciens, elektronici,… al deze technische profielen staan al vele jaren in de lijst van kritieke functies.

De federatie van de technologische industrie raamt het aantal vacante jobs die in België in de technische en digitale domeinen moeilijk in te vullen zijn op 30.000. Daarom heeft de Manpower Group beslist om samen met MaSEOS, een specialist in de materie, haar eigen mobiel opleidingscentrum voor technische profielen te lanceren.

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe oplossing wilde Manpower het trainings- en tewerkstellingstraject zo dicht mogelijk benaderen, door de focus op de verwerving van praktische competenties te leggen.

Het opleidingsaanbod van de Technical Academy omvat ook oplossingen die bedrijven kunnen inzetten om de competenties van hun technisch personeel te ontwikkelen (skilling, upskilling, reskilling).

Het doel is maximale flexibiliteit te bieden om opleidingstrajecten met specifieke attesten (BA4/BA5, PLC, VCA, …) op poten te zetten. Afhankelijk van de vraag zullen specifieke opleidingsparcours kunnen geïmplementeerd worden in de domeinen van elektriciteit, elektronica of onderhoud.