Besix joint venture bouwt energiecentrale in Dubai

Dubai Electricity & Water Authority wees het contract voor de bouw van een energiecentrale, die gebruikt maakt van omgekeerde osmose van zeewater toe aan Besix en het Spaanse Acciona Agua.

Trefwoorden: #Acciona Agua, #Besix, #Dubai, #Dubai Electricity & Water Authority, #energiecentrale, #EPC-contract, #ontziltingsinstallatie

Lees verder

Techniek

( Foto: Besix )

ENGINEERINGNET.BE - De centrale, de eerste in zijn soort voor Dubai Electricity & Water Authority (DEWA), moet gebouwd worden op de site van de huidige Jebel Ali energiecentrale in Dubai.

Besix en haar Spaanse partner Acciona Agua vormen voor dit EPC-contract (Engineering, Procurement & Construction) samen een 50/50 geïntegreerde joint venture. Besix neemt de nodige maritieme, civiele, mechanische en elektriciteitswerken op zich om zo een volledig operationele centrale af te leveren.

Eens operationeel zal de centrale een capaciteit hebben van 182.000 m³ per dag. Volgens de planning is dit vanaf mei 2020. De centrale moet binnen de perimeter van de bestaande Jebel Ali energiecentrale (Dubai, VAE) gebouwd worden.

De bouwplaats is dus erg compact waardoor tijdens de aanbestedingsfase een gedetailleerde constructiemethodologie uitgewerkt moest worden om het hoofd te bieden aan deze uitdaging.