Toekomstige kansen en uitdagingen voor tankterminaloperators - uitnodiging

StocExpo Europe, de toonaagevende vakbeurs en conferentie voor de tank terminal industrie, wordt in Rotterdam georganiseerd op 20-22 maart met nieuwe features voor 2018.

Trefwoorden: #easyfairs, #Stocexpo Europe, #tank terminal industrie, #vakbeurs

Lees verder

Productnieuws

( Foto: easyfairs )

ENGINEERINGNET.BE - De kansen en uitdagingen van tankterminals zijn aan het veranderen. Het 'Internet of Things' (IoT) en Industry 4.0 (I4.0) bieden nieuwe manieren om efficiency te vergroten en kosten te besparen; de eisen die worden gesteld aan opslag zijn veranderd door een stijging in het gebruik van LNG, en de veiligheid staat voorop.

Dit betekent dat operators de milieu- en veiligheidsrisico's op een effectieve manier moeten begrijpen en beheersen. Dit jaar zullen diverse experts deze en vele andere onderwerpen behandelen tijdens StocExpo Europe in Ahoy Roterdam van 20 t/m 22 maart 2018.

Jane Ren, CEO van Atomiton, heeft specifieke ervaring in upgrades van tankopslagfaciliteiten en zal spreken over digitalisering. De nadruk van haar presentatie zal liggen op de nieuwe generatie Industrial IoT (IIoT) technologieën en de manieren waarop terminal operators hiermee meer mogelijkheden hebben voor energiebesparing, verlaging van energiekosten, productiviteit, kwaliteit van dienstverlening, efficiency en waarmee ze tegelijkertijd hun klanten meer transparantie en zichtbaarheid kunnen bieden en naleving van wet- en regelgeving kunnen faciliteren. Succesfactoren op deze gebieden zijn zowel technisch als operationeel van aard.

Zij zal vertellen hoe nieuwe ‘Edge Computing’ software ervoor zorgt dat analytics en kennis ter plekke worden gegenereerd, wat betekent dat gegevens direct kunnen worden vertaald in waardevolle, betekenisvolle intelligence. Dit geeft operators veel sneller inzicht in wat er gebeurt met een proces vergeleken met het samenvoegen van data in de cloud of andere centrale opslag.

Operationele succesfactoren hebben zowel de verdeelde lokale intelligence, die wordt verstrekt door Edge Computing, als de wereldwijde coördinatie van gegevens nodig om activiteiten zoals de coördinatie van energieverbruik om totale efficiency te verhogen mogelijk te maken.

Hoewel de voordelen van I4.0 en verdeelde facility intelligence eenvoudig te begrijpen zijn, kan de moeilijkheidsgraad van een dergelijke upgrade ontmoedigend lijken. Maar het upgraden gaat een stuk eenvoudiger met behulp van software waarmee een oplossing kan worden gecreëerd die, tot op zekere hoogte, hardwareneutraal is.

Nieuwe modules zijn consistent in een scala van verschillende soorten hardware. De ervaring heeft geleerd dat gedeelten van terminalterreinen kunnen worden geüpgraded binnen slechts vier tot zes weken. Jane Ren zal inzicht geven in de voordelen die deze technologie te bieden heeft en zij zal casestudies toelichten samen met voorlopige gegevens die zijn verkregen uit bestaande tankopslagfaciliteiten die hun activiteiten hebben gedigitaliseerd.

Chris Dickinson, Regulatory Officer bij het UK Environment Agency zal ook spreken tijdens de conferentie. Hij zal zijn ervaringen delen met de inspectie van systemen voor voeistofbeheersing, om terminalmanagers te voorzien van de benodigde kennis en het benodigde inzicht om toegevoegde waarde te halen uit inspectie-activiteiten.

Dit betekent niet alleen voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook in staat zijn om meer gerichte en relevante vragen te stellen aan aannemers en leveranciers, om erop te kunnen vertrouwen dat noodbeheersingsplannen robuust en geschikt zijn.

Håkan Jubel is een expert op het gebied van tankmeting voor cryogene systemen bij Emerson. De eisen aan tankopslag worden aangescherpt door het toegenomen gebruik van LNG. Ook aardgas heeft de petrochemische industrie beïnvloed, omdat ethaan meer als grondstof wordt gebruikt dan nafta, met als gevolg dat er steeds meer kleinere cryogene druktanks nodig zijn, die worden gebruikt voor opslag op de korte termijn.

Dergelijke geïsoleerde vaten gebruiken over het algemeen druktransmitters om een verschildrukniveau te bepalen, in tegenstelling tot metingen van het niveau van de bovenzijde. Dus wat betekent dit allemaal voor de sector en wat is de volgende stap om te voldoen aan de specifieke eisen van LNG-opslag?

Dit jaar zullen deze experts, samen met anderen, dieper ingaan op deze onderwerpen tijdens StocExpo Europe. Tijdens dit evenement worden de hedendaagse en toekomstige uitdagingen van tankterminal operators verkend; ze krijgen hier inzichten die hen zowel vandaag de dag als in de toekomst zullen helpen.


Ga voor meer informatie over het bijwonen van de conferentie en vakbeurs naar www.stocexpo.com.Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.