Vlaanderen versterkt innovatiekracht in glastuinbouw met Interreg project

Twaalf Vlaamse en Nederland-Limburgse bedrijven en kenniscentra slaan de handen in elkaar om de glastuinbouw verder te versterken. Het ILVO is partner in dit Interreg project.

Trefwoorden: #CO2, #CO2-uitstoot, #energiebesparing, #glastuinbouw, #Interreg, #Limburg, #samenwerking, #Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: mediagram / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - In dit project gaat om innovaties rondom energieverbruik, minder CO2 uitstoot en efficiƫnte omgang met hulpbronnen.

Het consortium heeft hiervoor een Europese subsidie ontvangen en is daarbij intensief ondersteund door de Provincie Limburg en de Provincie Antwerpen. Het traject loopt van juni 2018 tot medio 2021.

De glastuinbouw in Vlaanderen en Limburg behoort tot de absolute top in Europa. Om die positie te behouden is meer samenwerking van ondernemers en onderwijs nodig.

Daarom gaan de initiatiefnemers onder de projectnaam GLITCH (GLastuinbouw Innoveert door Co-creatie met koolstofarme Hightech) die gezamenlijke en open innovaties handen en voeten geven.

De focus ligt op vermindering van CO2-uitstoot en praktische hightech-oplossingen.


Deelnemende organisaties
De organisaties Proefstation voor de Groenteteelt, Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek, Proefcentrum Hoogstraten, Thomas More, Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent uit Vlaanderen en Blue Engineering, Bluehub, Innoveins, Maurice Kassenbouw, Environmental Monitoring Systems en Brightlands Campus Greenport Venlo uit Limburg participeren in het GLITCH project.